Грчките медиуми откриваат: Предлогот на Атина ќе биде „Вардарска Македонија“

Грчкиот неделник „Риал њуз" открива дека „Вардарска Македонија" ќе биде грчкиот предлог до македонската влада за решавање на спорот за името. Според весникот, грчката влада смета дека географската одредница „вардарска" би ги исклучила сите иредентистички барања од македонска стран. Алтернативен предлог на грчката страна можно е да биде и „Република Скопје", кој македонската страна го има одбиено во преговорите во претходните години.

Поврзани

Најнови вести

Коментари