Ѓорѓиевски: Граѓаните живеат во несигурност, СДСМ не нуди подобар живот

Со денови одиме низ десетици населени места во државата и секаде иста слика, тага, јад и чемер. Граѓаните живеат во несигурност, СДСМ не нуди подобар живот, туку смрт, секојдневно убиства, запалени автомобили, грабежи, државата има нарушена безбедносна состојба, изјави изјави Орце Ѓоргиевски од ВМРО-ДПМНЕ, при посетата на Општина Росоман.

ој вели дека откако СДСМ е на власт полицијата не им служи на граѓаните, туку на криминалот. Се прави криминал, од најситен до најсофистициран, гледаме како државни милионски тендери добиваат фирми на луѓе блиски до власта, лиценци за извршување дејности од кои зависи добивање на јавна исправа ново формирани фирми, и уште еден куп други апсурди.

,,Додека ја разграбуваат државата, ги злоупотребуваат и европските вредности, под превезот на ЕУ и НАТО интеграција прават страшен криминал, но и ја злоупотребуваат нашата стратешка ориентација како држава за покривање на штетниот договор.

Немаат аргументи за клучните прашања. Се зборува за се, само за суштината не. Со овој договор се губи идентитетот, историјата и културата. Ќе се гласаат Уставни амандмани кои никој не знае што ќе содржат. И згора на се Заев бега од дебата, бега затоа што нема одговор на суштинските прашања”, кажа Ѓоргиевски.

извор: Makfax

Поврзани

Најнови вести

Коментари