Загаденоста никако да стивне и оваа нова година.

Вечерва Струмица е најзагаден град во Македонија со 280 микрограми на метар кубен ПМ 10 честички, додека зад Струмица се наоѓа Кичево со 237.

Во Скопје најзагадено е во Лисиче со 205 микрограми на метар кубен ПМ 10 честички, а од останатите македонски градови висока загаденост бележат Тетово, Битола и Кавадарци.