Познатиот македонски пејач Ламбе Алабаковски, кој неодамна беше повторно актуелен во јавноста, откако беше обвинет за палењето  на бугарскиот клуб „Ванчо Михајлов“ во Битола, вечерва и тој, помеѓу илјадници граѓани, присуствуваше на сенародниот протест пред Владата, каде гордо ја испеа химната на Македонија.