Фондацијата Никола Јанчев донираше комплетен систем за централен довод на кислород до секој кревет во модуларната Ковид болница во склоп на Општа болница со проширена дејност Кавадарци.

Системот е поврзана со линии за централен доток на кислород со што се олеснува работата на медицинскиот персонал и безбедноста на здравјето на пациентите.

Набавката и монтажата на целокупниот системот за централен довод на кислород е во вредност од 1,5 милион денари, средства обезбедени од фондацијата Никола Јанчев и компанијата Кожувчанка.