Ситуацијата е сериозна и во овој момент имаме благо зголемување на притисокот врз ковид-центрите, вели министерот за здравство, Венко Филипче.

„Состојбата во болниците секојдневно се менаџира според потребите, исполнетоста и отворањето нови места за хоспитализација. На утринскиот состанок со директорите на клиниките разменивме информации во однос на состојбата. Ситуацијата е сериозна и во овој момент имаме благо зголемување на притисокот врз ковид-центрите, односно во текот на вчерашниот ден имало поголем број нови хоспитализаци“, напиша Филипче на „Фејсбук“.

Според него, мерките даваат резултат, но потребно е максимално придржување до нив за да го надминеме и овој епидемиолошки бран.

makfax.com.mk