Обвинителката од поранешното СЈО, Фатиме Фетаи денеска од  Советот на јавни обвинители е избрана за јавен обвинител во Вишото јавно обвинителство.

Фетаи доби 9 гасови од Советот.

Претходно, таа не беше избрана за јавен обвинител во Основното јавно обвинителство за организиран криминал и корупција.

Од нејзините колеги од СЈО, Лиле Стефанова, Трајче Пеливанов и Артан Ајро завршија во Обвинителството за гонење на организиран криминал во тимот на Вилма Русковска.