Член на Извршниот комитет на Унијата на млади сили на ВМРО-ДПМНЕ, членка на нашата организација од Македонија, беше уапсен денеска додека снимаше видео за време на мирен протест против Социјалдемократската влада во главниот град Скопје, реагираат од ЕДС на вчерашното приведување на момче на протестот пред Мавровка

– Како Европски Демократски Студенти, ние силно го осудуваме овој чин ја повикуваме Социјалдемократската влада во Македонија да го почитува правото на протест, велат од ЕДС