Еве ја листата на пратеници кои гласаа за двојазична Македонија

Со 64 гласа „за“, без воздржани и против попладнево беше изгласан аконот за јазици во прилично тензична атмосфера во Собранието. И покрај инсистирањето на пратниците од опозицијата, барањата кои ги доставија до џафери и исклучувањето на микрофоните на спикерот, сепак законот беше донесен. На социјалните мрежи врие. Гневот е огромен поради носење на законското решение без расправа за амандманите, што според  опозицијата е неделовнички. Еве ја листата на пратеници кои денеска гласаа „за“. Пратениците од ВМРО-ДПМНЕ во тоа време  ја окупираа говорницата и се обидуваа да го спречат Џафери во носењето на законот. 

Агим Муртезанов
Александар Кирацовски
Анета Симеска-Димоска
Бетиане Китев
Бети Рабаџиевска Наумовска
Благојче Трпевски
Далибор Богдановски
Диме Велковски
Жаклина Лазаревска
Јагода Шахпаска
Јован Митрески
Катерина Кузмановска
Кети Смилеска
Костадин Ацевски
Костадин Костадинов
Лидија Тасевска
Мери Лазарова
Милева Ѓоргиева
Мира Стојчевска
Мухамед Зеќири
Панче Иванов
Петар Атанасов
Ристе Ташев
Сашко Атанасов
Сашко Костов
Славица Шуманска Митева
Тања Ковачев
Татијана Лалчевска
Татјана Прентовиќ
Томислав Тунтев
Фросина Ташевска-Ременски
Хари Локвенец

Алија Камбероски (ПЕИ)
Горан Милевски (ЛДП)
Горан Мисовски (НСДП)
Ѓулумсер Касапи (Коалиција со граѓаните)
Енес Ибрахим (ПДТ)
Ивана Туфегџиќ (Коалиција со граѓаните)
Илија Николовски (ПОПГ)
Ирена Стефоска (Коалиција со граѓаните)
Јулиана Николова (ЛДП)
Лилјана Поповска (ДОМ)
Маја Морачанин (ДОМ)
Мирослав Јовановиќ (Српска странка во Македонија)
Никица Корубин (ЛДП)
Павле Богоевски (Коалиција со граѓаните)
Соња Мираковска (НСДП)
Самка Ибраимоски (ПЦЕР)
Ферид Мухиќ (Коалиција со граѓаните)

Поврзани

Најнови вести

Коментари