Преку социјалните мрежи меѓународниот секретар на Европската народна партија (EPP) Патрик Волер,  ја поздрави победата на ВМРО-ДПМНЕ уште во првиот круг на локалните избори.

Тој испраќа силна поддршка за Тимчо Муцунски, кој оствари една од најголемите победи на цела територија на Република Македонија, победувајќи убедливо во општина Аеродром.

„Големи честитки за Тимчо за овој неверојатен резултат во Скопје и за целиот тим на ВМРО-ДПМНЕ за огромниот успех во овој круг од изборите. Нека се множат“ – напиша Волер.