Поранешен пратеник на ДУИ за да се вработи во државна институција се претставил како Македонец, пишува Expres.mk.

Пратеникот кој бил дел од Собранието до јули минатата година потпишал документ со кој тврди дека е Македонец по што го добил посакуваното работно место со плата од над 37 илјади денари и учествува во распределба на евентуални добивки на институцијата.