На социјалните мрежи се појавија документи од кои се гледа дека лидерот на Алијансата за Албанците Арбен Таравари купил семејна куќа во еден од поскапите делови на Скопје, општина Карпош за неверојатно ниска сума од 576 евра од квадрат.

Во овој дел од Скопје цената на квадрат за стан е најмалку 1400 евра а за куќа дури и повисока.

Во твитот кој ги пренесува официјалните информации од сајтот на Државната Комисија за спречување на корупција Таравари добива директно прашање на кое се уште нема одговор:

💥Дали е реална цената, кога и од кого ја купил куќата г-дин Арбен Таравари?

Детали за куќата
🏠
Карпош, Скопје
Површина: 261м2
Цена: 150.475€
Квадрат: 576€
Стекнување со договор за купопродажба: /
———
Споредба во имотните листови на @TaravariArben

Платата на лидерот на Алијансата за Албанците Арбен Таравари како градоначалник на Гостивар е околу 1000 евра.

Твитот во кој од Таравари се бара да одговори како купил толку ефтина куќа во скапиот дел од Скопје.