Има ли крај на оваа самопонижување?, праша на Фејсбук актуелниот градончалник на Куманово Максим Димитриевски, а по денешните изјавени лични ставови во јавноста од страна на претседателот на Владата на Република Северна Македонија Зоран Заев, а поврзани со историските прашања.

„Има ли крај на оваа самопонижување? Зоране, пријателе, збoруваш од позиција на Премиер во име на сите нас, не понижуваш сите, газиш по нашата историја и коските на нашите предци. Македонците и сојузничките балкански народи беа и сеуште се антифашисти. На 11ти Октомври ќе треба на кумановската и прилепска спомен костурница заедно да положиме цвеќе на жртвите на фашизмот, јас како градоначалник, а ти како актуелен
Премиер. Сега молкот е повеќе од срам!“, истакнува Димитриевски.