Аниса Ајро од Скопје е исчезната веќе трет ден. Семејството го пријавила случајот во полицијата, а моли и за помош од граѓаните.

Таткото на девојчето, Енгин за „Фокус“ раскажа кога исчезнала 12-годишната Аниса.

-Последен пат ја видов пред да одам на работа. Се подготвуваше да оди на училиште. Носи црна јакна и кафеави пантолони и висока е околу 163 сантиметри. Тоа што го знаеме е дека девојче, кое не ѝ е другарка, ја викнало за време на наставата, по што ѝ се губи трага. Не знаеме каде е ќерка ми, вели Енгин.

Родителот на Аниса апелира да го контактираат на 072 232 983 сите кои имаат некаква информација за ќерка му.

ИСЧЕЗНА 12 годишната Аниса од Скопје