Во поликлиниката Букурешт осамна нов оддел на кој пациентите добиваат комплетно нова медицинска услуга што ја нема никаде во светот – ДЕРМАВЕНЕТЕРОЛОГИЈА.

За што станува збор не успеавме да откриеме бидејќи зборов го нема во ниту еден медицински учебник, речник, го нема ни во правопис, па ни на Гугл… За ваква гранка не знаат ни медицинарите бидејќи истата не постои, а е креација на оние кои ја правеле таблата и надлежните кои не виделе што им се закачува над влезот.

Да не тажно би било смешно!