Портпаролот на ВМРО-ДПМНЕ, Димче Арсовски ја прашува власта дали се уште ќе молчи или ќе одговори дали комбето во кое е фатена дрогата вчера е на фирма поврзана со Трајче Заев и Бобан Заев?

Арсовски вели дека премногу е едноставно да се одговори со да или не.

– Не боли одговорот, ама значи десетина години затвор, потенцира Арсовски.

МВР во акцијата во соработка со американската ДЕА, кај Плетвар заплени оружје, пари и дрога во вредност од 800 илјади евра, а уапсени се и шест лица, меѓу кои висок полициски службеник.

Во однос на акцијата, Арсовски и вчера ја запраша власта за поврзаноста на Трајче Заев со акцијата, но од СДСМ се уште нема конкретен одговор.

Уште ќе молчите или ќе одговорите дали комбето во кое е фатена дрогата вчера е на фирма поврзана со Трајче Заев и Бобан Заев?
Кратко и јасно ДА или НЕ?
Не боли одговорот, ама значи десетина години затвор 🤔

Posted by Dimsa Arsovski on Saturday, April 10, 2021