Кул е градоначалникот на Солун

Бутарис: Реков Македонија, so what?

Градоначалникот на Солун, Јанис Бутарис, коментирајќи ги критиките што ги доби откако вчера во Скопје ја нарече земјата Македонија , рече дека тоа го остава рамнодушен, објави Независен весник.

Градоначалникот на Солун, Јанис Бутарис, коментирајќи ги критиките што ги доби откако вчера во Скопје ја нарече земјата Македонија , рече:

"Чудната врева што се создаде бидејќи реков "Македонија" ме остава сосема рамнодушен. Повторното оживување на ваквите инциденти е лошо за овој обид да се развијат подобри односи. Пред да заминам разговарав со министерот за надворешни работи, Никос Коѕиас, кој нè поттикна да соработуваме со Скопје. Секој обид да се расипе оваа работа е исто така опасен на национално ниво, бидејќи позицијата на Грција е сложено име. Кога имаме квазипатриоти, сè што можеме да направиме е да продолжиме со спорот што мора да престане. Да го запреме спорот и да пронајдеме решение. Сите псовки што ги слушам ме остават рамнодушен ".

Поврзани

Најнови вести

Коментари