Министерот за здравство Венко Филипче на денешната прес- конференција соопшти дека третиот бран на заразата стивнува со оглед на тоа што вчера се регистрирани околу 950 нови случаи, а денеска има нешто околу 890 новозаразени со Ковид-19.

После оној еден мини пик во смисла на голем притисок на почеток на неделата, после тоа бројките се мали. Денеска и вкупниот број на новодијагностицирани повторно бележи пад под 900, некаде околу 890. За кратко време ќе излезат и официјалните информации, меѓутоа тоа сето го гледаме и во болниците како во Скопје така и ширум државата, изјави министерот за здравство Венко Филипче.