Ќе видиме што ќе можам да очекувам, изјави кусо Бојан Јовановски, на прашањето дали очекува победа на конгресот на СДСМ.

Веста дека Боки 13 ќе се кандидира за претседател на СДСМ на претстојниот Конгрес, а кој треба да се одржи на 21 март, тој ја потврди пред денешното судење за Меѓународен сојуз појаснувајќи дека повеќе детали јавноста ќе добие во форма на соопштение.

Како што се шпекулира, мотото на кампањата што ќе ја води Боки-13 за иден лидер на СДСМ е „Декриминализација на СДСМ“.

Видеото можете да го погледнете на следниот линк.