Од ЕВН Македонија информираат дека поради планирани технички зафати во електроенергетскиот систем денеска без електрична енергија ќе останат делови од градот Скопје.

Во периодот од 09:00-14:00 часот без електрична енергија ќе бидат корисниците на дел од од с.Г.Оризари (општина Ш.Оризари), с.Бразда, с.Голиово, Гранит (општина Чучер Сандево),

Во периодот од 09:00-11:00 часот корисниците од ул.Партениј Зографски, објектите околу редните броеви:34,36, 38,40,42,43,45,47,49, како и ресторантот Баба Цана (општина Центар),

Во периодот од 12:00-14:30 часот корисниците од ул.Коста Шахов (општина Центар),

Во периодот од 12:00-15:30 часот корисниците на дел од с.Глумово (општина Сарај),

Во периодот од 10:00-15:00 часот без струја ќе останат корисниците од с.Држилово, Горно Маало (општина Сопиште).

makfax.com.mk