Од „ЕВН Македонија“ известуваат дека се планирани следните технички зафати во електроенергетскиот систем во градот Скопје. Во периодот од 7.40 до 15.30 часот без струја ќе бидат корисниците на дел од с. Бардовци (општина Карпош).

Во периодот од 10 до 15 часот струја ќе немаат корисниците на дел од булеварот Македонско-косовска бригада (објектите околу „Арена петрол“), дел од улицата Стојко Јовановски, дел од улицата Лазар Личеноски, дел од улицата Пере Тошев (објектите околу „Арена петрол“), дел од улицата Славеј Планина, дел од улицата 380 (објектите околу „Арена петрол“), улицата Максут Садик, улицата Прохор Пчињски (општина Чаир).

makfax.com.mk