Од ЕВН Македонија информираат дека денеска без електрична енергија ќе останат делови од Скопје.

Според ЕВН, во периодот од 8:15 до 10:15 часот, без струја ќе бидат корисниците од улиците: 38, 200, 201, 202, 203, 206, 207 и 208 во населба Скопско Поле, како и корисниците од ул.2 и ул.4 во населба Јурумлери  општина Гази Баба).

Во периодот од 8:30 до 11:30 часот, дел од корисниците од ул. 1 во село Долно Лисиче (општина Аеродром).

Во периодот од 8:30 до 13:00 часот, корисниците од бул. Борис Трајковски – подулици бр.6, 8, 10 и 12 (општина Кисела Вода).

Во периодот од 9:00 до 15:00 часот без струја ќе бидат дел од корисниците од ул. Миле Поп Јорданов (општина Карпош).

makfax.com.mk