Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, воедно и генсек на Беса, Аријанит Хоџа во дебатниот магазин „Click Plus“ на ТВ21 истакна дека е спремен да се откаже од Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство само за да го добијат Тетово.

Инаку, Хоџа претходно истакна дека немаат ништо против Алтернатива да биде дел од Владата.