Беса: Чаир е центар на криминалот

Движењето БЕСА лиферуваше соопштение посветено на случувањата во Чаир во коешто се нагласува дена она на што предупредуваа за време на изборната кампања на локалните избори во оваа скопска општина, каде што неколкупати беше откриено дека „криминалците се таму, но се кријат за да извршат измама", а денес се потврдува.

Во соопштението се истакнува дека во меѓувреме во Чаир се случија неколку убиства, додека тепањето како тоа од пред два дена каде претседателот на огранокот на ДУИ во Чаир удрил полиција за време на ручекот, па дури и ја принудија полицајката да се извини поради тоа што ја погодиле тупаниците, се речиси секојдневие. Ова е Чаир за кој ние предупредувавме дека ќе се случи со победата на ДУИ, а она што се случува денес во Чаир е исто така доказ за тоа кој се направи вистинска битка за победа на општината, проценува Движењето БЕСА.

Сепак, ние остануваме со чиста совест затоа што се соочивме со криминалот и антивредностите, но – кога сите се придружија против нас- тоа направи тие да го диктираат и резултатот, се вели во соопштението за печатот.

„Сепак, посветени сме да ја продолжиме нашата задача за нови вредности и постојано ќе бидеме во бориме против криминалот, корупцијата и другите пороци, Движењето БЕСА – Чаир смета дека Чаир станува несигурно место за живеење, затоа Беса ги осудува овие насилни дејства и бара од МВП да овозможи нормален живот во Чаир, додека криминалците да добијат заслужен одговор од правдата ", се вели во соопштението на БЕСА.

Поврзани

Најнови вести

Коментари