Апасиев: Новинари платени по 3000 евра месечно не убедуваат да излеземе на референдум

Професорот Димитар Апасиев и лидер на Левица го објави својот став околу медиумкската кампања за референдумот и поддршка за истиот од некои медиуми и новинари. Според него зад таа кампања стојат пред се лични интереси.

- Дознав дека дел од "професионалните" новинари, кои ве убедуваат да си го смените името, зимаат по околу 3.000 ЕУР хонорар месечно. А вие ринтајте за 200 ЕУР плата и гласајте на референдум за да има цензус. Или, шо би рекол министеров за надворешни: "Win-Win ситуација"

 

Поврзани

Најнови вести

Коментари