Марија Андоновска од ВМРО-ДПМНЕ побара од МВР веднаш да ги уапси пратениците од СДСМ, кои дошле во Собрание облечени во скафандар и покрај тоа што се заболени од Ковид-19.

Апсете ги одма!
МВР да реагира!
Ова е за кривична пријава!
Не смее да излезе од изолација и да го загрозува животот и…

Posted by Andonovska Marija on Sunday, 18 April 2021

„Апсете ги одма! МВР да реагира! Ова е за кривична пријава! Не смее да излезе од изолација и да го загрозува животот и здравјето на цело собрание и нивните семејства!

Во име на вистината, девојкава не оди да гласа за 36та седница и петиот пакет мерки, за тој ќе гласаат и пратениците на ВМРО-ДПМНЕ, таа оди да гласа за 32та седница и за покривање на криминалите на власта! Ова не смее да се дозволи!

Ние ќе закопуваме млади, а тие ќе покажуваат моќ и самоволие!

Дали ова значи дека сите што се позитивни можат да облечат скафандер и да шетаат по улици!?

Одговорност ќе има!!!“ напиша Андоновска на Фејсбук.


makfax.com.mk