Потпретседателот на ВМРО-ДПМНЕ Александар Николоски преку статус на ФБ потсетува која е и што е Радмила Шекеринска, која смета дека јвноста има кратко паметење, па народот нема да се сети дека нејзиниот потпис и одлука стојат позади сите лоши договори од минатото, сегашноста и иднината на Македонија.

– Ја гледам денес Радмила Шекеринска како глуми задоцнет патриот па вели да се имало разбирање за луѓето што се против промена на Уставот со цел влез на Бугарите во него.

Истата Шекеринска што беше втор човек на СДСМ и на Владата кога се потпиша Договорот со Бугарија со кој прифатија дека Македонскиот и Бугарскиот народ имаат ЗАЕДНИЧКА историја, а немаат!

Истата која прифати промена на име и гордо се сликаше во Нивици.

И истата која според многумина ги влече конците од позади сцена во СДСМ и со која Димитар Ковечевски се консултира за секоја покрупна одлука.

Таа Шекеринска продава задоцнет патриотизам. Извинете ама не поминува. Како што Ви кажав на еден од нашите дуели кога го менувавте името на Македонија – ПРЕДАВСТВОТО ЌЕ ВИ ТЕЖИ ЦЕЛ ЖИВОТ!

И тогаш како и сега најголема нервоза ви е што не можете да го седнете ВМРО ДПМНЕ да го подржи предавството! За овој договор кој значи капитулација на Македонија ние сме на РАЗЛИЧНИ СТРАНИ и НИКОГАШ НЕМА ДА СМЕ НА ИСТА СТРАНА, ПО НИЕДНА ЦЕНА!

Линк од најважните моменти од дуелот во 2018

Шекеринска многу силно вреска, онака, како крескање, да знаете да го наместите звукот на видеото:

Фото: принтскрин