Општина Аеродром денес слави 16 години од своето постоење, па по тој повод го презентираше и награденото идејно решение на конкурсот за проектирање нова општинска зграда.

На видеото може да се види новата зграда, која за Општината ќе значи крај на високиот месечен наем, а за аеродромци – пристојни услови каде што ќе можат да ги добијат сите граѓански услуги, соопштија од Општината.