Градоначалникот на Кавадарци Митко Јанчев денес објави план за поддршка на семејните винарии кои во Кавадарци и регионот се сметаат за традиционален, семеен бизнис.

Имено, општината во соработка со енолозите ќе овозможи отварање на изложбено продажен простор во кој околу 40-тина семејни винарии од Кавадаци и регионот ќе можат да ги изложат своите производи, да договараат нивна продажба и да соработуваат меѓусебе и со енолозите.