Пратеникот од ГРОМ, Љупчо Пренџов на денешната собраниска седница потсети како пред само една година СДСМ за ДУИ велеа дека се криминалци и дека ДУИ треба да оди во опозиција

-Потоа направивте коалиција во која целокупните финансии на државата и припаднаа на вашата политичка партија. Јас велев тогаш дека СДСМ е декор во владата, вчера ме потврди и Бујар Османи дека е ваша владата, на ДУИ. Одговорете им на граѓаните како по 1.700 луѓе вработени по разни институции, Артан Груби да има 39,56 проценти покачување на име на плати на администрација. Кажете им на граѓаните Албанци дека кај Груби за промоција на меѓуетничките односи имате намалено буџет за 38 проценти. Ставката за соодветна правична застапеност на заедниците ви е намалена за 42,4 проценти, праша Пренџов.

Пратеникот праша и зошто ДУИ како зелена партија сега ја намалува стапката квалитет на воздух за 2,64 проценти.