Македонија нема да види сериозен процес на вакцинација оваа година, вели Ивор Мицковски кој потенцира дека дамката е на совеста и функцијата на министерот за здравство Венко Филипче.

На изјавата на министерот Филипче дека ги осудува обидите да се стави дамка на вакцијнацијата, Мицковски потсетува дека нема вакцинација и дека се изгубени месеци заради игнорантски односи и воено профитерство.

„Филипче: Ги осудувам сите овие обиди да се стави дамка на вакцинацијата од Ковид 19.

Нема ј*бена вакцинација, хелоууу.

Сте изгубиле месеци заради игнорантски односи и воено профитерство.

Македонија нема да види сериозен процес на вакцинација оваа година.

Дамката иде на вашата совест, име и функција.“ пишува Мицковски на ФБ

Филипче: Ги осудувам сите овие обиди да се стави дамка на вакцинацијата од Ковид 19.
Нема јебена вакцинација, хелоууу….

Posted by Ivor Mickovski on Thursday, March 11, 2021