19 септември неработен за припадниците на еврејската заедница

Министерството за труд и социјална политика соопшти дека согласно со Законот за празниците, 19 септември, Јом Кипур, првиот ден на Јом Кипур е неработен ден за граѓаните припадници на еврејската заедница во земјава.

Министерството на граѓаните припадници на еврејската заедница во Македонија им го честита празникот.

извор: Makfax

Поврзани

Најнови вести

Коментари