18-годишната жртва во вчерашниот ковид билтен, е мајка на бебе кое се родило во март, пренесува „Телма“ потпирајќи се на Министерството за здравство.

Девојката починала во болнички услови на Инфективната клиника во Скопје.

Вчера имаше 41 починат од коронавирус, а покрај 18-годишната жена, имаше и лица на 23 и на 31 година. 36 од пациентите починале во болнички услови, а пет пациенти во домашни.