Изет Меџити од Огнената група во Тетово изјави дека кампањата што ја најави ДУИ „Тој доаѓа“ ќе се претвори во иста кампања како „СРМН“ и „Зелена агенда“, пренесува ТВ21.

На прашањето дали оваа кампања ќе му се врати како „бумеранг“ на ДУИ, тој одговори:

„Секако. Како што се врати кампањата на СРМН, Зелената агенда како што му се вратиja патиките на Артан и сето она што ја дамкосало и девалвирало албанската политика“.

Инаку Артан Груби пред речиси една година беше критикуван откако својот Фејсбук профил објави фотографии со членовите и директорот на Националниот ансамбл на албанските народни песни и ора им честиташе првото место кое ансамблот го освои на 27-то издание на меѓународниот фестивал „Дуна Карневал“ во Будимпешта на кои носеше патики од брендот „прада“, кои вредат чинат 790 евра.

Артан Груби со „прада“ патики од 790 евра