Кога станува збор за сексот, актерките од филмовите за возрасни обично даваат најпрактични совети, што е сосема разбирливо.

Така порно ѕвездата Дејзи Морган изјави дека најголемата грешка што ја прават паровите во кревет е тоа што многу жени одбиваат да користат лубриканти, па водењето љубов може да биде малку непријатно за нив поради потешката пенетрација.

Исто така, сексот може да предизвика иритација, а тоа не е чувството што го сакате кога водите љубов со партнерот.

Дејзи вели дека не користела лубриканти се додека не започнала да работи во порно индустријата и дека сега не може да замисли секс без нив.

„Верувам дека има чудна предрасуда кај жените кои користат лубриканти – тоа е показател дека стареете. Погрешно! Тоа го прави водењето љубов многу попријатно“, објасни Морган.

Таа додаде дека има многу различни видови лубриканти, така што секоја жена може да најде оној кој и одговара, а смета дека најдобрите се базираат на вода.

Интересно е и да се погледне што покажува истражувањето – 65% од жените користеле лубриканти барем еднаш, а 20% од нив редовно ги користат.

Околу 70 проценти од мажите користеле барем еднаш, а 25 проценти од испитаниците ги користат редовно за време на секс.

Интересно е што повеќе од 50 проценти од испитаниците од двата пола, кои редовно користат лубриканти, велат дека е полесно да се постигне оргазам…