Зошто жените не сакаат да бидат "горе"

Истражувањата ни даваат јасни одговори. Дознајте која е причината!

Иако постои популарно мислење дека жените сакаат да бидат во доминантна поза за време на сексот, односно врз мажот, анкетите и истражувањата спроведени на оваа тема покажуваат спротивно.

Причината поради која анкетите одат во прилог на тоа дека жената не ја сака оваа поза е во несигурност и намалена самодоверба.

Прва работа која жените ја наведуваат како проблем во оваа поза е нивната потполна изложеност пред очите на партнерот.

Жените често се срамат поради својот изглед, а оваа поза е каде што во целост е гола и ја прави несигурна и недозволува да се препушти да ужива во сексот, туку размислува за своите физички недостатоци кои мажите обично и не ги забележуваат – како што е целулит, стрии, вишок килограми...

Она што е битно да се знае, е следно: Девојки, мажи во момент на возбуда не обрнуваат внимание на ситници.

Нив ги возбудува целокупната појава, така да следниот пат облечете некој секси долен веш или некоја еротска провидна наметка.

Препуштет се на страстите и уживајте како што тој ужива.

Несигурноста е секси, а таа се изразува со вашето уживање, препуштете се на моментите каде што ќе си дозволите работи во кои ќе го доживеете врвот.

Поврзани

Најнови вести

Коментари