Принцот Хари кој премина во приватен сектор во Силиконската долина доби нова титула на работното место и сега стана  извршен директор за влијание. (CHIMPO)

Сепак, поради значењето на кратенката за таа титула на јапонски јазик, оваа вест наиде на бројни исмевања низ цела Азија, пишува Дејли меил.

„Чимпо“ наводно е сленг за пенисот во Јапонија, па затоа не е изненадувачки што веднаш следеа бројни шеги со Хари.

– Замислете дека Хари доаѓа во Јапонија и им се претставува на официјалните лица како „Чимпо“ – вели еден кментар.

Без оглед на тоа колку години имате, не можете да не се насмеете, гласи друг коментар

Откако се ослободи од кралските должности, принцот Хари се вработи во BetterUp Inc. Во март, компанијата објави дека Хари е назначен за извршен директор. Освен што му беа дадени целосни гласачки права при стратешките одлуки, принцот стана и нивно заштитно лице.