Поранешната сопруга на Доналд Трамп Ивана го купила овој комплекс во 1992 година, по разводот. Станбениот комплекс има шест ката и е изграден во далечната 1879 година.

Апартманскиот комплекс се состои од дури 17 соби, од кои пет спални со пет бањи. Секоја соба е украсена со злато. Во книгата „Raising Trump“, која ја објави во 2017 година, Ивана ја опиша дневната соба како „место каде што би живеел Луј XVI доколку имал пари“.

Со оглед на тоа дека овој комплекс е прилично старомоден, продавачите во интервју за New York Post изјавиле дека купувачот најверојатно ќе реновирал се, но дека Ивана немала желба да го прави тоа бидејќи уживала во кичот.

„Мајка ми апсолутно сакаше да живее овде“, рече нејзиниот син Ерик.

За потсетување, Ивана почина во јули годинава од повреди здобиени при пад од скали.