Експертот за односни во врски и партнерства Луен Вард спроведе истражување во кое од жените беше побарано да откријат кои карактеристики им се важни кај мажите.

Со ова прашање, започна дискусија која доведе до заклучок дека физичкиот изглед не игра голема улога кога се размислува за потенцијален партнер.

„Дами, дали мажите се во право кога мислат дека е потешко да најдат партнерка ако не се на врвот според изгледот и висината? Ако мажот не е висок и убав, каква корист е да се биде забавен, искрен и џентлмен, ако тој не може дури и да дојде до состанокот? “, беше нејзиното прашање, а ова се некои од одговорите.

  1. „Хемијата е број еден, ако ја нема, тоа е големо „не“… После тоа следат личноста и заеднички интереси …“
  2. „Што го прави човекот привлечен? Традиционални вредности и почит”.
  3. „Сакам некој што е искрен, кој е џентлмен … Тој мора да биде интересен, интелигентен и да знае да ме насмее“.
  4. „На крајот на краиштата, јас сум заинтересирана да се грижам за мојот живот, моето семејство, моите пријатели … Да се ​​однесувам љубезно, внимателно, да се забавувам кога сме заедно. Хемијата тука доаѓа природно”.
  5. „За мене е важно да покаже интерес за мене, да ме прашува за работите од мојот живот, а не само да зборува за себе“.
  6. „Сè се сведува на тоа да се прифаќа прво себе. Ако сте сигурни и среќни, ќе ја привлечете вистинската личност”.
  7. „Мажите може да се грижат дека сакаме само високи и темни момци, но и жените се грижат дека мажите сакаат слаби жени со големи гради кои се по можност 10 години помлади од нив“.

Повеќето слободни жени велат дека личноста има многу поголема улога во привлечноста отколку изгледот.

Сепак, има и такви што не мислат така.

„Физичката привлечност е важна кога првпат ќе се сретнете“, нагласи една од жените

„Секој што ќе каже не, не е целосно искрен. Важно е само да запомниме дека сите имаме различни вкусови и во тоа”, додаде таа.