Иако постојат многу сличности помеѓу мажите и жените, постојат и многу разлики што понекогаш ја отежнуваат комуникацијата меѓу нив.

Бидејќи мозокот на жените и мажите различно перципира, а нашите хормони се различни, обично имаме различни емоционални потреби.

Мажите сакаат да ви бидат потребни

Мажите отсекогаш ги ризикувале своите животи, оделе на лов, ги заштитувале своите семејства од опасни соседи, решавале итни случаи … Во тоа време, на жените им било лесно да ги ценат.

Денес, жените можат да работат и да заработуваат добро, општеството има полициски сили и чувство на сигурност, а исто така можат да најдат и мајстор за сервис. Мажите некако ја изгубија својата „работа“. Затоа имаат потреба да бидат барани.

Мора да чувствува дека го цените

Длабоко во човекот е потребата од она што тој го прави за да има позитивно влијание врз жената. Човек мора да чувствува дека она што го прави има смисла и цел. Па, како може жената да му помогне на мажот?

Покажување и изразување благодарност за малите и големи работи што ги прави мажот, многу ќе придонесе да се чувствува исполнето и сакано во врската.

Може да му кажете дека цените колку работи напорно или дека тоа што го сработил низ домот. Го исполнува чувството на смисла и цел на една личност. Кога некое лице знае дека неговата работа е ценета, тој природно ќе биде мотивиран да стори повеќе.

Сакаат жената во нивните животи да може да смета на нив

Тој сака да знае дека е способна личност. Жените ќе помогнат со доверба во мажот и да му дадат на знаење дека дека знаете дека тој го сака најдоброто за вас.

Критиката исцрпува човек кој чувствува доверба. Ако направи грешка, на пример, заборави да купи млеко, подобро е да му кажете сега да оди во продавница отколку дека заборавил.

Потребно им е време за себе

Можеби ова значи читање весник, гледање спорт или играње видео игри. Мажите го намалуваат стресот со тоа што некое време забораваат на своите проблеми. Тоа е мини одмор. Сите знаеме колку одморот ни помага да ги заборавиме секојдневните проблеми.

Затоа, не сфаќајте го тоа лично ако вашиот партнер е сам во својата соба. Ова ги намалува нивоата на стрес. Бидете поддржувачки и разбирливи, тогаш вашиот партнер ќе биде емотивно подостапен, грижлив и љубовен.