Жени овој облик на тело е најпривлечен за мажите

фото: pixabay.com

Со експанзијата на плус сајз моделите постојано се води полемика околу тоа каков облик на тело највеќе ги привлекува мажите, дали тоа се слабите, атлетски градени дами или жени со облини?

Три дами со различен тип на градба, една со облини, друга слаба и трета атлетски градена и сите три застанаа пред група мажи.

Мажите на себе имаа детектор за погледи кој регистрира на која дама највеќе го задржале погледот.

Сите три жени носеле иста облека, маичка и кратки тексас шорцеви.

Резултатите се следни

Дури 36% од мажите ги привлекла дамата со облини, нешто помалку или 35% ги привлекла девојката која е атлетски градена, а само 29% т.е најмалку ги привлекла слабата девојка.

Ова е доказ дека слабите девојки не се најпосакуаните, а тоа се должи на експанзијата на плус сајз моделите во модерната индустрија.

Sve tri žene nosile su majice na bretele i kratke teksas šortseve.

Rezultati su bili sledeći: čak 36 odsto muške pažnje privukla je dama s oblinama, nešto manje - 35 odsto privukla je devojka koja je atletski građena, a samo 29 odsto, to jest najmanje pažnje privukla je mršavica.

Ovo je definitivno dokaz da mršavice više nisu najpoželjnije, na čemu verovatno možemo da zahvalimo ekspanziji plus-sajz modela u modnoj industriji.

Поврзани

Најнови вести

Коментари