Од алат користи клешти, чекан, хебла, менува гуми, работи со кран и честопати се влече под автомобил. Ако мислевте дека станува збор за маж вулканизер, грешите. Тогаш, кој работи во гаражата?

Жена вулканизер, Јагода Веjковиќ од Борча рече дека започнала да порпава гуми пред повеќе од 3 децении:

„Тешко е да се биде жена во светот на мажите. Поправам гуми точно 35 години и започнав да работам со сила на околностите. Мојот сопруг имаше повреда и ја прифатив оваа работа“, вели таа

На прашањето дали луѓето се изненадени кога ќе ја видат воработилница, таа вели: “Има многу секакви. Прво, тие се плашат, а потоа стануваат редовни клиенти. Оваа работа изгледа тешка и има мали нешта што ја кочат “.

Таа изјави за проблемите со кои се соочила: „Ги имаше на почетокот. Благодарение на локалното население, тоа беше надминато“, објасни таа.

Таа ја има поддршката од своите внуци секој ден, а бабата успева да им подготви колачиња: „Се подготвуваат навечер, кога ќе се затвори работилницата, се подготвува и ручек. Покрај оваа работа, јас сум и домаќинка. ”