На гробишта Ловринац во Сплит, 82-годишна скршил потколница и го исчашила зглобот кога паднала во гробна дупка од која во вторникот ја извлекле пожарникари.

На техничка интервенција повикани се после осум часа, на терен заедно со сплитска Брза помош, пишува 24 сата хр.

Од жупанскиот Пожарникарски центар Сплит се дознава дека жената паднала во дупк длабока два метра на гробиштата Ловринац. На терен било возило на сплитската Јавна пожарникарска служба со четири пожарникари кои жената ја ставиле на носила каде и ја прнеле во сплитска болница каде и била укажана помош.

Неофицијално се дознава, дека 82-годишната жена отишла на гроб на своите најмили, и додека поминувала покрај гроб на кој се работело, се лизнала и паднала во два метра дупка и тешко се повредила.
По укажаната лекарска помош била пуштена на домашна нега.

На гробишта Ловринац во Сплит, 82-годишна скршил потколница и го исчашила зглобот кога паднала во гробна дупка од која во вторникот ја извлекле пожарникари.
На техничка интервенција повикани се после осум часа, на терен заедно со сплитска Брза помош, пишува 24 сата хр.

Од жупанскиот Пожарникарски центар Сплит се дознава дека жената паднала во дупк длабока два метра на гробиштата Ловринац. На терен било возило на сплитската Јавна пожарникарска служба со четири пожарникари кои жената ја ставиле на носила каде и ја прнеле во сплитска болница каде и била укажана помош.

Неофицијално се дознава, дека 82-годишната жена отишла на гроб на своите најмили, и додека поминувала покрај гроб на кој се работело, се лизнала и паднала во два метра дупка и тешко се повредила.

По укажаната лекарска помош била пуштена на домашна нега.