Проблемите во бракот не се ништо необично, отсекогаш ги имало. Дури не необично ни изневерувањето, и тоа да не привлекуваат и други. Со тоа се соочуват многу парови особено во денешно време.

Многу проблеми се јавуваат поради незаинтересираноста на еден од партнерите. Но, брачните проблеми во кои е вклучено трето лице и член на семејство се веќе, барем, одреден степен поголеми проблеми.

Еден маж побара совет на интернет кај познатиот психотерапевтот Деидре Сандерс и побара совет.

Тој објасни дека тој и неговата сопруга имаат девет години брак и имаат три деца. Сепак, таа има мал интерес за секс, додека тој, пак, има исклучително високо либидо.

Иако добро се сложуваат и имаат слични интереси, тие се сексуално некомпатибилни и нејзината  сестра го привлекува во последно време.

„Во последно време нејзината сестра многу флертуваше со мене. Таа е висока русокоса и станува сè потешко да и одолеам. Како можам да и кажам на сопругата дека повеќе сакам да бидам со нејзината сестра? “, праша човекот.

„Полека малку. Дали размислувате да ги оставите сопругата и трите деца за да бидете со нејзината помлада сестра која флертува со вас? Обидете се да не дозволите тоа да ви го замагли умот. Велите дека си ја сакате сопругата, па идеално треба да се обидете да го вратите бракот на вистинскиот пат. „Кажете и дека треба да го решите проблемот со вашиот сексуален живот и не дозволувајте да одбие да зборува“, одговори Деидре.