Монсунските дождови создаваат големи проблеми во Мумбаи.

За жал, има и лица кои го загубија животот. Најмалку 11 лица, вклучително и осум деца, го изгубиле животот кога порој уништи куќа во градот, објавија индиските власти во четвртокот.

Светот само ја обиколува сцената на исчезнување на автомобил, кој буквално го проголта дупка на местото каде што беше паркиран.

Сообраќајната полиција објасни дека порано имало бунар, кој подоцна некој го покрил со бетон за да направи паркинг простор.