На прв поглед изгледа идеален за вас, но инстинктот предупредува дека нешто не е во ред. Тоа е затоа што понекогаш нашите сетила „фаќаат“ траги од недовербата кон личноста со која си имаме работа, а кои можеби нема да можеме веднаш да ги протолкуваме.

Но, како да знаеме дека излегуваме со некој кој не мами и не ја заслужува нашата доверба?

1. Исклучително е шармантен

Прави се за да се забавува, може да потроши мало богатство за да ве импресионира и внимателно избира зборови и дела. Ако ви се чини дека неговото однесување е дизајнирано до најситен детаљ, пред себе можеби имате манипулативна личност која всушност нема емпатија и која не би се двоумела да ве повреди за свое лично задоволство.

2. Го крие мобилниот телефон

Кога сте заедно, секогаш чувајте го мобилниот телефон во џеб или чанта. Тој дури го носи со себе во тоалет и можеби сте го фатиле како пишува пораки или зборува на телефон штом сте биле далеку од него некое време.

3. Ви дава нејасни објаснувања

Кога не се јавува на телефон, може да се извини со фраза како „Заборавив да го вклучам звукот“ или „Бев надвор со пријателите“, избегнувајќи да открие повеќе детали.

4. Ви дава повеќе објаснување отколку што сте побарале

Од друга страна, тој може во обидот да прикрие нешто сомнително, да се обиде детално да го опише излегувањето со пријателите за да ве увери дека нема причина да се грижите.

5. Често е контрадикторен

Може да го откаже вашиот состанок во последен момент или, ако не е добар лажго, може да заборави и да ви каже, на пример, дека отишол на пијачка во неделата навечер „со стари соученици“, додека претходно ви кажал дека го поминал цел ден дома.

6. Смета дека моногамијата не е природна работа

Дури и ако не ве прашал за отворена врска, можеби признал дека не им бил верен на своите партнерки во минатото или се обидел да ја објасни моногамијата како нешто што е спротивно на човечката природа.

7. Гледа во други додека е со вас

Неговото око, како што велат, „шара“ или флертува со други жени пред вас.

8. Полн е со гнев поради претходните врски

Ако не успеал да ги надмине негативните емоции од минатите искуства, може да почувствува дека е слободен да се одмазди за тоа што го повредило – со ризик дека, на крајот, ќе платите за тоа.