Постојат хороскопски знаци чиј карактер е таков што воопшто не се трудат околу другите. Свртени се кон самите себе и на самите себе си се доволни.

Ова се трите хороскопски знаци кои скоро никогаш не се трудат во врските или бракот:

Овен
Се гледа со вас само него кога му одговара. Се додека вие одбирате место, правите резервации и тоа нему не му ги расипува плановите, тој ќе поминува време со вас.

Ако  најде нешто (или некој) подобро, многу лесно ќе исчезне од вашиот живот како никогаш и да не бил. Само за себе е најважен и себеси се става на прво место.

Бик
Ако го повикате на настани како што се претстави, концерти или игранки, тој ќе дојде, но цело време ќе кука поради тоа. Покасно ќе се однесува како тој вас да ви направил услуга и тоа го користи да ве натера да правите работи кој тој ги сака.

Често со своето однесување ја доведува партнерката до тоа да се запраша дали подобро ќе си помине во друштво со пријатели или пак сама.

Лав
Никогаш прв нема да каже „те сакам“ и никогаш нема да започне било каков љубовен разговор или да покаже интерес. Не сака да изгледа како „лош дечко“ но ќе одговори кога ќе му кажете дека го сакате, за неговата љубов не е нешто што длабоко ја чуствува.
Ако никогаш не го споменете зборот „љубов“, нема ни тој Се чини дека ја испуштил лекцијата за давање и земање кога интимноста е во прашање и воопшто не ги зема во предвид вашите потреби.