Водителот Пирс Морган си замина од од снимањето на емисијата „Добро утро Британијо“ откако неговиот колега Алекс Бересфорд го прозва за коментарите на сметката на Меган Маркл, а потоа бешше објавено дека и си дал оставка, и дека нема повеќе да биде водител на шоуто.

“Разбирам дека не ја сакаш Меган, тоа многупати им го соопшти на сите на ова шоу и разбирам дека си приватно поврзан со неа се додека не те откачила. Но, ако сака, таа има право да те откачи. Дали после тоа некогаш зборуваше за тебе? Мислам  дека не, а ти сепак не престануваш да ја клеветиш …“, рече Алекс Бересфорд.

Во тој момент, Морган стана и рече: „Добро, доста ми е од ова“ и излета од сетот.

Подоцна беше објавено дека поднел оставка.

“По расправата, Пирс Морган одлучи дека е време да го напушти шоуто. ITV ја прифати неговата одлука”, се вели во официјалното соопштение.