Како што објаснил во видеото објавено на Јутјуб, пештерата му го привлекла вниманието бидејќи од неа почувствувал силен мирис, па се надевал дека ќе наиде на заспана мечка.

Желбата му се исполнила бидејќи внатре го пречекала мечка која спие во хибернација.

„Ова беше неверојатно искуство“, рече тој.

“Видов мечка во хибернација. Леле! Се чувствувам толку живо сега, беше толку напнато. Срцето лудо ми чукаше. Беше страшно да влезам и да дознаам што има зад аголот, но… Леле!” заклучил тој воодушевено.