Влеговте во четвртата деценија? Прекинете со овие навики на време

Се вели дека четириесетите се нови триесети, колку е тоа навистина така?

Вежбањето е половина од работата, но ако сакате да ги изгубите килограмите, овие работи не смеете да ги правите по тренинг. 

Социјалната изолација е многу лоша што влијае на срцето и на психата. Излезете од тој кауч еднаш и излезете меѓу луѓето.

Игнорирањето на стресот на долг рок е многу лошо за срцето. Најдете време да се опуштите.

Не вежбате? Ако не сте навикнале за вежбање на возраст до 40 години, ќе биде многу тешко да се донесе таква одлука по 40-тата година.

Претерувате со вежбање, се однесувате како да имате 20 години, а немате. Три пати неделно по 45 минути физичка активност е доволно.

Сè уште си пушач? Просечно лице се обидува да се откаже 7 до 10 пати пред да навистина успее, па не се откажувај.

Вишокот килограми не е само естетски проблем. Исто така го оптоварува срцето, а по 40-тата метаболизам се забавува, и тешко е да се изгуби тежината.

 

Па бидете внимателни на време

Поврзани

Најнови вести

Коментари